blog

Openingstijden Informatie Boerderij

Openingstijden informatieboerderij Zorgvrij

 

Van 1 maart tot 1 november

Dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur

(tijdens schoolvakanties zijn wij ook op maandag  open).

 

De stallen zijn iedere dag open

Locatie:         Informatieboerderij Zorgvrij (R101)
Informatie:     023-5202828
www.informatieboerderijzorgvrij.nl

The New Bowling Experience bij de Zoete Inval

The New Bowling Experience bij De Zoete Inval!

Bowlen is niet meer wat het was. Vergeet slechts maar 10 beurten gooien en kijken wie het beste is. Met het unieke Bowling Entertainment Game System, de vernieuwde en volledig DMX gestuurde LED verlichting en moderne seating wordt bowlen bij De Zoete Inval De Zoete Inval een echte beleving!

Meer informatie vind je op http://thenewbowlingexperience.nl/

Velsertunnel: nachtafsluitingen weekend en doordeweeks

De Velsertunnel is in verband met voorbereidende werkzaamheden dicht in de richting van IJmuiden/Haarlem op:

 • vrijdag 11 maart (20.00 tot 08.00 uur)
 • zaterdag 12 maart (20.00 tot 09.00 uur)
 • zondag 13 maart tot en met donderdag 17 maart (20.00 tot 05.00 uur)
 • vrijdag 18 maart (20.00 tot 08.00 uur)
 • zaterdag 19 maart (20.00 tot 09.00 uur)
 • zondag 20 maart (20.00 tot 05.00 uur)

Op een aantal van deze nachten is de afrit naar de Meubelboulevard, Bazaar en De Pijp voor verkeer richting Beverwijk/Alkmaar afgesloten. Het verkeer wordt in die situatie via de calamiteitenboog omgeleid naar Beverwijk-Oost. De afrit richting Beverwijk, Rode Kruis en Tata is beschikbaar.

 

A22: hinder avond en nacht

 • Op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart is de A22 Beverwijk richting Alkmaar afgesloten tussen 20 en 5 uur. De afsluiting begint na de noordelijke calamiteitenboog op de A22. Komt uit Beverwijk en wilt u via de A9 richting Alkmaar dan wordt u omgeleid via de noordelijke calamiteitenboog en afrit 8 Noorderweg.
 • Op woensdag 16 maart en donderdag 17 maart is de A22 Badhoevedorp richting IJmuiden-Beverwijk afgesloten tussen 20 en 5 uur. De afsluiting begint bij knooppunt Velsen. U wordt met gele borden omgeleid over de A9.

Deze afsluitingen zijn nodig om de tijdelijke verbindingsbogen gereed te maken als omleidingsroute tijdens de renovatie van de Velsertunnel.

Wegenwacht checkt gratis je auto bij Velsertunnel

 

Gun je auto de gratis Velsertunnel-autocheck: vrijdag 18 maart staan de ANWB en Rijkswaterstaat klaar om je auto te controleren op mogelijke gebreken. Kleine problemen verhelpen we ter plekke. En jij geniet intussen van een gratis kop koffie. ’s Ochtends staan we tussen 7 en 11 uur bij het Texaco-station langs de westkant van de A9 (vlak voor afslag Beverwijk). ’s Middags vind je ons tussen 15 en 19 uur aan de andere kant bij restaurant Twaalfmaat.

 

Aan de hand van een checklist wordt je auto gecontroleerd op allerhande gebreken. Na de autocheck krijgt je van de Wegenwacht een advies waar (indien nodig) een garage mee verder kan. Zo heb je in een mum van tijd een objectief beeld van hoe je auto ervoor staat.

 

Pech voorkomen

Met de actie willen de ANWB en Rijkswaterstaat aandacht vragen voor de renovatie van de Velsertunnel vanaf 15 april. De tunnel gaat dan negen maanden dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel. De autocheck Velsertunnel moet zo veel mogelijk voorkomen dat mensen met pech in de Wijkertunnel komen te staan. Zorg daarom voor een goed onderhouden auto. Tijdens de check zijn medewerkers van Rijkswaterstaat aanwezig om al je vragen over de renovatie van de Velsertunnel te beantwoorden.

 

Meer weten?

Vragen over de autocheck Velsertunnel kun je kwijt via de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Of ga naar www.facebook.com/velsertunnel

Nachtafsluitingen Velsertunnel weekend 11 - 15 maart

Nachtafsluitingen Velsertunnel weekend 11 - 15 maart

De Velsertunnel is ’s nachts dicht in de richting van IJmuiden/Haarlem van:

•        vrijdag 11 maart 20.00 uur tot zaterdag 12 maart 08.00 uur

•        zaterdag 12 maart 20.00 uur tot zondag 13 maart 09.00 uur

•        zondag 13 maart 20.00 uur tot maandag 14 maart 05.00 uur

•        maandag 14 maart 20.00 uur tot dinsdag 15 maart 05.00 uur

Afsluitingen Velsertunnel

Weekend: 19 februari tot 22 februari

Vanaf vrijdagavond 19 februari 20.00 uur is de Velsertunnel in de richting IJmuiden/Haarlem gesloten. De tunnel blijft in die richting het hele weekend dicht, ook overdag. Verkeer richting Beverwijk kan door de tunnel heen, verkeer naar IJmuiden/Haarlem rijdt via de calamiteitenbogen en de A9/Wijkertunnel. Maandagochtend 05.00 uur is de tunnel weer open.

Dinsdag: nachtelijke afsluiting

Op dinsdag 23 februari, van 20 uur ’s avonds tot 05 uur de volgende ochtend, is de Velsertunnel in de richting IJmuiden/Haarlem gesloten voor regulier onderhoud. Verkeer richting Beverwijk kan door de tunnel heen, verkeer naar IJmuiden/Haarlem rijdt via de calamiteitenbogen en de A9/Wijkertunnel.

Weekend: 26 februari tot 29 februari

Vanaf vrijdagavond 26 februari 20 uur is de Velsertunnel in de richting IJmuiden/Haarlem gesloten. De tunnel blijft in die richting het hele weekend dicht, ook overdag. Verkeer richting Beverwijk kan door de tunnel heen, verkeer naar IJmuiden/Haarlem rijdt via de calamiteitenbogen en de A9/Wijkertunnel. Maandagochtend 05 uur is de tunnel weer open.

Informatie Panelen Spaarnwoude

Het wandelnetwerk in Noord-Holland biedt steeds nieuwe mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling over de mooiste routes. Vanaf vandaag staan nu ook informatiepanelen van het Wandelnetwerk in het noordelijke deel van recreatiegebied Spaarnwoude.

spw_startpaneel_wandelnetwerk_zv.jpg (10.1 K)

Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende overheden en terreinbeheerders in Noord-Holland. De aanleg is financieel mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland. De routes, app en meer informatie is te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl.

Wandelvrienden
Wie de wandelvoorzieningen in Noord-Holland een warm hart toedraagt, kan zich aanmelden als WandelVriend. WandelVrienden dragen bij aan de kwaliteit van de wandelmogelijkheden en ontvangen daarvoor als eerste bericht de nieuwe wandelroutes beschikbaar zijn. Het Wandelnetwerk wilt de wandelaar betrekken bij de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van routestructuren. Aanmelden als WandelVriend kan via www.landschapnoordholland.nl/wandelvriend. De begeleiding van Wandelvrienden is een gezamenlijke actie van Landschap Noord-Holland en Recreatie Noord-Holland.

Afsluiting Velsertunnel 2016

Persbericht Rijkswaterstaat

Officieel groen licht voor renovatie Velsertunnel

Komende maanden hinder door werkzaamheden

 

De gemeente Velsen heeft dinsdag 29 september de omgevingsvergunning (‘bouwvergunning’) afgegeven voor de renovatie van de Velsertunnel. Met dit besluit is er nu definitief groen licht voor de renovatie die in april 2016 start en negen maanden duurt. Rijkswaterstaat begint nog deze maand met voorbereidende werkzaamheden. Zo maakt aannemerscombinatie Hyacint technische ruimtes geschikt voor de plaatsing van nieuwe installaties. Ook worden de ventilatiegebouwen gerenoveerd en voert de aannemer schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden uit.

 

Afsluitingen Velsertunnel en Wijkertunnel

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk de Velsertunnel een aantal keer deels af te sluiten. Verkeer richting IJmuiden kan tijdens de afsluiting gebruik maken van de omleidingsroute over de calamiteitenbogen. Voor verkeer richting Beverwijk blijft steeds één tunnelbuis vrij. In de Wijkertunnel vinden in dezelfde periode ook werkzaamheden plaats om de vluchtstrook geschikt te maken als tijdelijke extra rijstrook. Dit is een van de maatregelen om de regio tijdens de renovatie van de Velsertunnel in 2016 bereikbaar te houden.

De werkzaamheden in de Velsertunnel zijn afgestemd op werkzaamheden in de Wijkertunnel. Dus als de Velsertunnel dicht is, blijft de Wijkertunnel open en andersom. Alle afsluitingen zijn ’s avonds en ’s nachts van 20.00 tot 05.00 uur om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Onderstaand een overzicht per tunnel.

 

Velsertunnel

 • Dinsdagavond 29 tot woensdagochtend 30 september
 • Woensdagavond 30 september tot donderdagochtend 1 oktober
 • Maandagavond 12 tot en met zaterdagochtend 17 oktober
 • Maandagavond 19 tot en met zaterdagochtend 24 oktober
 • Dinsdagavond 27 tot woensdagochtend 28 oktober
 • Maandagavond 9 tot zaterdagochtend 14 november
 • Maandagavond 16 tot zaterdagochtend 21 november
 • Dinsdagavond 15 tot woensdagochtend 16 december

 

Wijkertunnel

 • Donderdagavond 1 tot vrijdagochtend 2 oktober
 • Woensdagavond 4 tot donderdagochtend 5 november
 • Donderdagavond 5 tot vrijdagochtend 6 november

 

Van maandag 5 tot dinsdag 6 oktober moet het verkeer rekening houden met meerdere korte afsluitingen van de Velsertunnel gedurende 20 minuten (rond 24.00 uur, 01.00 uur en 02.00 uur).

Dit in verband met werkzaamheden aan de Velsertraverse door Provincie Noord-Holland.

 

Blijf up to date!

Via Facebook geeft Rijkswaterstaat steeds tijdig aan welke werkzaamheden op korte termijn plaatsvinden. Daar kunt u ook al uw vragen kwijt. Kijk op www.facebook.com/velsertunnel

 

Meer informatie

Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/velsertunnel

Facebook: www.facebook.com/velsertunnel

Twitter: @velsertunnelrws