Boerderij de Ettingen

Primaire tabs

Biologische Melkveeboerderij de EttingenBiologische Melkveeboerderij de EttingenBiologische Melkveeboerderij de EttingenBiologische Melkveeboerderij de Ettingen

Biologisch melkveebedrijf de Ettingen

In het prachtige Recreatieschap Spaarnwoude ligt langs de spoorlijn tussen Haarlem en Amsterdam Boerderij de Ettingen, een biologisch melkveebedrijf waar een koppel van  zo’n 120 zwartbonte en roodbonte melkkoeien de weilanden ‘s zomers sieren en begrazen en verder het hele jaar door hun melk produceren onder toeziend oog en management van de medewerkers van de Ettingen. Deze laatsten zorgen er het hele jaar voor dat de weilanden die de Ettingen omgeven op een biologische manier worden beheerd zodat dit deel van het Recreatiegebied in stand wordt gehouden zoals het nu is, een mooie rustige plek tussen alle steden in, voor u als recreant om te fietsen, wandelen, paardrijden of op welke manier dan ook te kunnen genieten.

Op de Ettingen vinden er onder de naam Claudia’s Boerderij Activiteiten naast het melken van de koeien meer leuke activiteiten plaats. Eén van deze activiteiten is Ponyclub Ollie, een gemoedelijke kleinschalige ponyclub waar kinderen en volwassenen ponyrijles kunnen volgen, heerlijke buitenritten kunnen maken door het gebied, of een kinderpartijtje tussen onze dieren en pony’s  kunnen vieren. Met regelmaat organiseren wij extra activiteiten naast onze lessen in de vorm van een wedstrijdje, een spelletjesmiddag, dagkampen, een springles, een knuffelmiddag en vele andere leuke dingen.

Tevens staan wij open voor educatieve bezoekjes van schoolklassen en andere groepen.

Boerderij de Ettingen is een uniek partnership aangegaan met Otelli ijs- en patisserie specialiteiten welke op steenworp afstand gelegen is in de Waarderpolder.

Onze verse biologische melk wordt op de boerderij door Otelli professioneel gepasteuriseerd en naar de biologische productieruimte  van Otelli gebracht, waar er op ambachtelijke wijze de heerlijkste biologisch ijs en patisserie producten van worden gemaakt onder de naam Biotelli. Vijf lekkere smaken roomijs en twee smaken sorbetijs zijn er inmiddels verkrijgbaar. Puur, (h ) eerlijk en maatschappelijk verantwoord! Biotelli is inmiddels  een erkend streekproduct!

Tevens verkopen wij biologisch scharrelvlees van onze bijzondere Mangalica varkens. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken.

Website: de Ettingen www.ettingen.nl 

 

Locatie

Biologische Melkveeboerderij de Ettingen
Oude Notweg 1
2065AA Haarlemmerliede 52° 23' 8.034" N, 4° 42' 10.4076" E
Actief